زندگی نامه، مصاحبه ها، مقالات، دکتر فضل الله صلواتی

تصاویر، دست نوشته ها، زندگی نامه، مصاحبه ها، مقالات و...

زندگی نامه، مصاحبه ها، مقالات، دکتر فضل الله صلواتی

تصاویر، دست نوشته ها، زندگی نامه، مصاحبه ها، مقالات و...

در یادبود رونشاد حجت الاسلام و المسلمین دکتر خلیل رفاهی

چند دست نوشته به یاد روانشاد مرحوم دکتر خلیل رفاهی


رسول جعفریان

یادی از عالم تازه درگذشته،‌ خلیل رفاه


سیدعلی اصغر غروی

در سوگ مرحوم خلیل رفاهی


عطاءالله مهاجرانی

به یاد فرزانه عزیز، معلم و دوست دکتر خلیل رفاهی


در ادامه مطلب مطالعه فرمایید: 

ادامه مطلب ...

ماجرای زنده شدن فضل الله صلواتی بعد از شکنجه های ساواک!

شکنجه های بسیار طولانی و شدید او را از پای در آورد و ناراحتی قلبی پیدا کرد، پزشکان تشخیص دادند که او فوت کرده و به سردخانه منتقلش کردند تا اینکه...

نشانی سایت جماران

جی پلاس: در اصفهان هیچ فرد انقلابی نیست که نادری را نشناسد، او غول شکنجه ساواک اصفهان بود. در شکنجه کردن و ابداع ظلم استاد بود. کسانی که به هر نحو با او روبرو شده اند تا پایان عمر او را فراموش نخواهند کرد....

علی اسحاقی اعتقاد دارد این شکنجه گرها بیماران روانی بودند که سخن درستی است... آیا یک انسان سالم قادر است که تحمل کند با دست خود یک بچه را با میله های داغ بسوزاند و بکشد؟!

صلواتی در این باره خاطره ای دارد: چهره هایی مانند آیت الله طالقانی، آیت الله العظمی منتظری، محمد منتظری، سعید محسن و بسیاری از افراد دیگر در انقلاب و در راه عقیده و آرمان خودشان بسیار بسیار زحمت کشیدند و رنج و شکنجه تحمل کردند. مثلا یک نمونه شکنجه را که جلوی خود من انجام دادند این بود که میله آهنی را داغ می کردند به حدی که سرخ شود وقتی که این میله سرخ شد، آن را به بدن پسربچه 10 الی 14 ساله ای چسباندند. بعد هم داخل بدنش کردند و این پسربچه نوجوان نجف آبادی را به شهادت رساندند. و رنج های بسیار بسیار زیادی که هزاران هزار شهید گمنام و زحمتکشان ناپیدا انجام دادند و هدفشان از این همه رنج و زحمت رسیدن به عدالت و آزادی بود که تحمل کردند. زیربنای حکومت اسلامی باید عدالت باشد.

خود صلواتی از کسانی است که شکنجه شده است، رضا میرمحمد صادقی که از درون ساواک آگاهی داشته اعتقاد دارد که صلواتی بیش از همه شکنجه شده است:

ما با آقای صلواتی و آقای حداد جلساتی داشتیم و تفسیر سیاسی می گفتیم و آقای صلواتی روزهای جمعه جوان ها را به کوه می بردند. آقای صلواتی را گرفتند و خیلی شکنجه دادند به نظر من آقای صلواتی در ایران بیش از هر کسی شکنجه شدند، چون مامور ایشان برای شکنجه آقای جعفری که حتی برده بودندنش در کمیته ضد خرابکاری تهران و در آن زیر زمین گفته بود: این خون ها را می بینی؟ خون های کی و کجاهاست؟ آقای صلواتی گفت: من اول فکر می کردم که خون نیست و رنگ پاشیده اند به طاق ولی وقتی که خودم را خواباندند و شلاق برقی آوردند، دیدم که خون به طاق می چسبد و رژیم دنبال این بود که آقای صلواتی را اعدام کند.

از نیروهای خیلی فعال که پس از دستگیری بسیار شکنجه شد مرتضی نیلی احمدآبادی است. مسعود خوانساری درباره او گفته است: 

از بچه های فعال انجمن اسلامی می توانم آقای نیلی را اسم ببرم. مرتضی نیلی بود که از فعالین انجمن مذهبی آن موقع بود. ایشان هم ارتباطات خیلی فعالی داشت و هم اینکه خودش هم خیلی پرجوش و خروش بود و با آقای صلواتی هم ارتباط خوبی داشت.

ابوالحسن سپه کار از دستگیری مرتضی نیلی و اینکه او را چنان شکنجه دادند که روانی شد و نیز خبر مرگ صلواتی در زیر شکنجه نقل کرده است:

دستگیری آقای مرتضی نیلی به این صورت بود، همان روز دستگیری تا شاید یک ساعت قبل از دستگیری ما با هم بودیم. ایشان به من گفتند که من تصمیم دارم که کتاب های حکومت اسلامی حضرت امام را به مقدار زیادی بخرم و از شما پول می خواهم. من مبلغی که داشتم به ایشان دادم و ایشان گویا قبلا کتاب ها را خریده بودند، رفته بودند پول کتاب ها را داده بودند ولی خوب ایشان زیر نظر بودند و در کانون خرد که در پاساژ تخت جمشید است و این کانون خود وابسته به آقای دکتر صلواتی بود ایشان رفت و آمد داشتند که همین که آمده بودند در کانون دیده بودند یک تعدادی در همان مغازه نشستند و تا ایشان وارد می شوند می گویند که آقای نیلی شما هستید؟ می گویند: بله. می گویند: پایین با شما کار داریم. ایشان می آید پایین می گویند: چه کار دارید؟ می گویند: شما باید بیایید با ما. ایشان می گویند: خیلی خب پس شما اجازه بدهید من بروم بالا و به آن آقایی که بالاست بگویم که من دیگر نمی آیم. من اینجا کار می کنم، می رود بالا و آن دفترچه ای که همیشه با خودش بود و داشت آدرس و خلاصه آن حساب هایی که با افراد داشت، آدرس و اسامی افراد را داشت، این دفترچه را می گذارد و می آید پایین که همین دفترچه بود که ما را خیلی نگران کرده بود. ایشان می آید پایین و دستگیر می شود و در اصفهان و بعد هم در تهران که از یکی از شدیدترین شکنجه ها را برای آقای نیلی قائل شده بودند به طوری که سوراخ کردن کف پا، پاشنه، شکستن استخوان پا، شکستن سر و تمام شکنجه های ممکن را برای ایشان قائل شده بودند که می خواستند ایشان اولا همکاران و دوستانش را معرفی بکند و ثانیا اعتراف کند که من رهبر مجاهدین خلق هستم که البته ایشان هر دو را ابا کرده بود و گفته بود که من کسی را نمی شناسم. علی رغم اینکه مثلا اینها می دانستند ایشان با آقای دکتر صلواتی ارتباط دارد، ولی گفته بود من کسی را نمی شناسم، حتی دکتر صلواتی را من نمی شناسم. و بعد مثلا سوال کرده بودند خب شما 120 کتاب حکومت اسلامی که ما گرفته ایم از شما، 120 کتاب را از کجا آوردید؟ گفته بود: از مادرم گرفتم که البته حرف هایی که می زدند، دیده بودند این حرف ها سر و ته ندارد و ایشان را اینقدر شکنجه می دهند که در زیر شکنجه ایشان به بیماری روانی دچار می شود و بعد به بیمارستان روانی ساواک او را می برند و بعد دیدند که بیماری ایشان ظاهرا خوب نمی شود. ایشان را ظاهرا آزاد می کنند ولی تحت نظر بود و هم ایشان تبعید شد به مشهد تا پیروزی انقلاب هم ایشان در مشهد، در حال تبعید به سر می برد.

دوران خدمتم تمام شد، دوران محکومیت آقای دکتر صلواتی هم تمام شد و وقتی که آمدم، در ملاقاتی که با ایشان داشتم، قضیه را از ایشان پرسیدم که جریان فوت شما چه بوده است؟ چه شد که رادیو عراق اعلام کرد که شما فوت شدید؟ ایشان حادثه را اینطور تعریف کردند، گفتند: من زیر شکنجه شدیدی قرار گرفتم و دیگر به قدری مرا شکنجه دادند و دوران شکنجه ما طولانی شد که حالت اغما به من دست داد بعد دیگر بیماری قلبی پیدا کردم و دکترها تشخیص دادند که من فوت شدم و مرا بردند در سردخانه. در سردخانه من شاید حدود 24 ساعت در حالت اغما بودم و به هر حال پزشکان ساواک آمده بودند برای اینکه جواز دفن صادر کنند. بعد همین وقتی که آمده بودند جواز دفن را صادر کنند، مامور ساواک گفته بود، یک معاینه دیگر به عنوان آخرین معاینه بکنید از ایشان که بنویسیم تاریخ آخرین معاینه فلان بوده و جواز دفن صادر شود. بعد من در همین موقع مثل اینکه به هوش آمده بودم و صدای اینها را می شنیدم. من خودم را تکان دادم و همین تکان خوردن من دیدم که می گویند مثل اینکه زنده است و یک بار دیگر قلب را معاینه کردند و گفتند که نه این زنده است و ایشان باید برود بیمارستان و من را منتقل کردند به بیمارستان و بعد از مدتی که در بیمارستان بودم ظاهرا بهبود پیدا کردم.

 

برشی از کتاب اصفهان در انقلاب؛ ج 2، ص 292-297؛ چاپ اول (1396)؛ ناشر: موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س).

1084879

تسلیت درگذشت روانشاد دکتر خلیل رفاهی - (دکتر خلیل رفاهی)

«قال رسول الله (ص):  اذا مات العالم الفقیه ثلم فی الاسلام ثلمة لایسدها شیء»

«چون عالم دینی رخت از جهان بربندد،‌ در دیواره اسلام رخنه ای پدید آید که چیزی جز عالمی دیگر آن را پر نمی‌سازد.»


درگذشت دانشمندی فرهیخته،‌ استادی شایسته و نویسنده ای ارزنده
حضرت حجت الاسلام و المسلمین مرحوم مغفور دکتر عبدالخلیل رفاهی


را به پیشگاه مولایمان امام زمان (عج)،‌ به دانشگاهیان و حوزیان و خانواده آن فقید سعید تسلیت گفته و غفران و آمرزش او را که خدمتگذاری لایق برای جامعه علمی کشور بود و یک عمر طولانی زبانش به قرآن و حدیث و ادب و نصحیت و اندرز گویا بود از درگاه خداوند بزرگ خواستار است.
از شمار دو چشم یک تن کم                                 وز شمار خرد هزاران بیش
خدایش غریق رحمت بی منتهای خود بفرماید

  • اصفهان - فضل الله صلواتی
  • 19 دیماه 1397


منزل آقای دکتر صلواتی جلسه دوستان و فرهنگیان سال 1339
نشسته از راست، آقایان: اشرافی،‌ باطنی، دادگر، ذرّه، فضل اله صلواتی، روانشاد رفاهی، دکترفشارکی، رفیعیان
ایستاده از راست: فرید صلواتی، منصوری، استاد شاهزیدی،‌ زجاجی، وحید صلواتی،  نعیم صلواتی، توریست میهمان




روانشاد دکتر خلیل رفاهی (رحمت الله علیه)

برگزاریی سلسله نشست‌های فقه پژوهی موسسه فقه الثقلین در قم

در سلسله نشست‌های «چالش‌های حقوق زنان در فقه»؛

مرحله پایانی دومین نشست از سلسله نشست‌های فقه پژوهی موسسه فقه الثقلین با موضوع «چالش‌های حقوق زنان در فقه» صبح روز پنج شنبه با حضور حضرات آیات صانعی، بیات زنجانی، موسوی بجنوردی، یادگار امام و جمعی از استادان حوزه و دانشگاه و فعالان حوزه زنان و حقوق بشر در شهر قم برگزار شد. 

                      

                           

به گزارش جماران، آیت الله العظمی صانعی در این نشست طی سخنانی گفت:

                       زن مظلوم همیشه تاریخ است

برای مشاهده شرح کامل خبر:

در این مراسم

دکتر «فضل الله صلواتی» محقق و پژوهشگر تاریخ، زنان را مظلومان همیشه تاریخ معرفی کرد و گفت: در طول تاریخ هر وقت که جنگی شده زن ها آسیب دیده اند و سخن از تجاوز به زنان مطرح بوده است و امروز هم می بینیم که داعش بیش از همه به زنان آسیب می زند.

وی با تاکید بر لزوم حفظ زنان گفت: امروز فقهای ما وظیفه دارند فتواهایی را صادر کنند که قابل اجرا در سطح جهان باشد و برای این کار باید سخن عقلای عالم را هم بشنوند. ما امروز دیگر نباید به دنبال صدور فتوا برای یک ده یا یک شهر باشیم. اگر اسلام برتر است باید حرفمان جهانی باشد.

صلواتی گفت: امروز هرچه زیبایی برای زن است را ما محدود می کنیم. آیا باید زیبایی ها محدود شود یا ریبه و گناهان و آیا فقط زیبایی‌های زنان ریبه است؟ امروز فقهای ما باید برای حل مشکل زنان در کنار هم بنشینند و به اتفاق نظری برسند که با آن بتوانیم با همه مردم جهان دیالوگ داشته باشیم.

۱۳۹۷/۱۰/۱۴ ۱۰:۲۲:۱۶    - کدخبر: 1088429 کدخبر: 1088429

گروه هایی که بخش بزرگی از را در اختیار دارند پاسخگو باشند

صلواتی در گفت و گو با ایمنا:

بودجه دولتی باید تنها به نهادهای پاسخگو تعلق بگیرد

               

صلواتی

لینک خبر در خبرگزاری ایمنا

یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: تا کنون بخش بزرگی از بودجه کشور در اختیار گروه‌هایی بوده است که به هیچکس پاسخگو نیستند و هرکاری می‌خواهند با پول‌های مردم انجام می‌دهند و این باعث فقر عمومی و افزایش بیکاری می شود و اثر بخشی تحریم‌ها را زیاد می کند.

فضل الله صلواتی در رابطه با اولویت‌های بودجه سال ۹۸ به خبرنگار گفت: بهترین راه این است که دولت بحث ایجاد اشتغال را در این بودجه مد نظر قرار دهد؛ با توجه به وضعیت تحریم ها دولتی ها باید  روی اشتغال زایی خیلی فعالیت کنند تا بتوانند کار و شغل مناسب برای جوان‌ها ایجاد کنند؛ این مهم‌ترین مسئله است.

وی تصریح کرد: در شرایط کنونی که در اثر تحریم همه پول صادرات ایران به کشور وارد نمی شود، دولت باید بتواند مواد اولیه کارخانه‌ها را چه از اروپا، چین و یا هند وارد کند تا کارخانه هایی که نیمه تعطیل هستند و یا تعدادی از آن ها که کار نمی کنند، ابا کمک این مواد دوباره احیا شوند.

صلواتی خاطر نشان کرد: لازم است کارخانه‌ها راه بیفتند تا کارگرها بیکار نشوند، جمهوری اسلامی ایران هیچ وقت به آمریکا کار نداشته و مواد اولیه از این کشور وارد نمی کرده است،  در نتیجه اکنون موقعیت خوبی است، که از همراهی نکردن اروپا، چین و هند با تحریمهای آمریکا استفاده و مواد اولیه را از این کشوها وارد کنیم.

نتیجه دور زدن تحریمها شکل گیری «سلطان‌ها» و «اعدام‌ها» بود

این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: تجربه دور زدن تحریمها خیلی موفق نبود و شاهد بودیم که این روش باعث شد بعضی‌ها به زندان بیفتند؛ طمع آن ها را گرفت و خواستند پول های کشور از محل نفتی که فروخته بودند و یا صادراتی را انجام داده بودند را برای خودشان نگه دارند، ملاحظه کردید که روش دور زدن تحریمها به شکل گیری «سلطان‌ها» و «اعدام‌ها» منجر شد؛ بنابراین باید راهکارهای جدیدی برای مقابله با تحریم‌ها در پیش بگیریم.

وی افزود: یک مسئله دیگر که باید تدوین بودجه مد نظر قرار بگیرد این است که بودجه مسائل فرهنگی صدرصد در اختیار دانشگاه، آموزش پرورش و ارشاد باشد؛ تمام بودجه گروه‌ها و نهادهای دیگری که به عنوان ارشاد و کارهای فرهنگی پول می‌گیرند، قطع و یا حداقل نصف بشود.

صلواتی تصریح کرد: ما غیر از آموزش و پرورش، دانشگاه های علوم پزشکی و دانشگاه دولتی نهادهای فرهنگی-آموزشی دیگری نداریم، دانشگاه ‌های غیرانتفاعی هم که نباید بودجه ای از دولت بگیرند، بلکه باید خودکفا باشند؛ همانطور که قبلاً بودند. دانشگاه آزاد در زمان مرحوم آقای هاشمی نیازی به دولت نداشت و ریالی از دولت نمی گرفت، اینکه حالا بخواهند این دانشگاه را به بودجه دولتی وصل کنند، نقص غرض است.

نیازی به افزایش بودجه نظامی کشور نیست

این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: بودجه فرهنگی کشور باید به آن دسته از گروه‌ها و نهادهایی تعلق بگیرد که در مقابل مجلس و یا دولت پاسخگو هستند، باید پاسخ بدهند که این پول‌ها را چه کردند.

وی تصریح کرد: این در حالی است که تا کنون بخش بزرگی از بودجه کشور در اختیار گروه‌هایی بوده است که به هیچکس پاسخگو نیستند و هرکاری می‌خواهند با پول‌های مردم انجام می‌دهند و این باعث فقر عمومی و افزایش بیکاری می شود و اثر بخشی تحریم‌ها را زیاد می کند.

صلواتی در مورد میزان بودجه نظامی کشور نیز خاطر نشان کرد: به نظر من در شرایط کنونی بودجه نظامی کشور نباید افزایش پیدا کند، همین قدر که در سال جاری به این بخش اختصاص داده شده بود، کافی است؛ باید حساب تحریم و کاهش درآمدهای دولت را هم کرد، البته یکسری بودجه‌های پنهانی وجود دارد که اگر خدایی ناکرده جنگ و یا مشکلی پیش آمد از این‌ها استفاده می‌کنند، اما در شرایط صلح همین مقدار بودجه نظامی کافی است.