زندگی نامه، مصاحبه ها، مقالات، دکتر فضل الله صلواتی

تصاویر، دست نوشته ها، زندگی نامه، مصاحبه ها، مقالات و...

زندگی نامه، مصاحبه ها، مقالات، دکتر فضل الله صلواتی

تصاویر، دست نوشته ها، زندگی نامه، مصاحبه ها، مقالات و...

صلواتی: مرحوم کتابی از تبار سلف صالح و با ارزش خطه اصفهان بود

گروه معارف- یک استاد سابق دانشگاه اصفهان گفت: مرحوم استاد محمدباقر کتابی، سلف صالح گذشتگان با ارزش این خطه هستند و کسانی مانند ایشان که واقعاً بتوانند در تفسیر نهج‌البلاغه تسلط کامل داشته باشند، نداریم.

فضل‌الله صلواتی، استاد سابق دانشگاه اصفهان در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان، با اشاره به درگذشت استاد سید محمدباقرکتابی، مفسر قرآن و نهج‌البلاغه و استاد پیشکسوت ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان، اظهار کرد: مرحوم کتابی، استاد برجسته ادبیات و نهج‌البلاغه در اصفهان بود و در تفسیر نهج‌البلاغه تبحر فوق‌العاده‌ای داشت. من از سال ۱۳۴۲ با ایشان آشنا شدم و در دانشکده ادبیات دانشگاه اصفهان، شاگرد ایشان بودم، حدود ۵۰ سال با آن مرحوم مراوده داشتم و هر زمانی که با ایشان بودم درباره موضوعات علمی، تفسیر قرآن و یا نهج‌البلاغه صحبت می‌کردیم. وی به دلیل اینکه من پژوهشگر تاریخ اسلام هستم، دوست داشتند در خصوص تاریخ اسلام با ایشان صحبت کنم.

وی با بیان اینکه مرحوم کتابی بسیار ساده زیست بود و به مادیات توجه چندانی نمی‌کرد و بیشتر به دیانت، ایمان، قرآن، نهج‌البلاغه و کتاب‌های دینی توجه داشت، افزود: وی از کلاس درس مرحوم آیت‌الله حاج آقا رحیم ارباب و آیت‌الله حاج میرزا علی شیرازی که از علما و استادان بزرگ اصفهان در دوره معاصر بودند، بهره گرفته و جزء شاگردان برتر این اساتید شناخته می‌شدند.

صلواتی ادامه داد: استاد کتابی تا مقطع لیسانس در رشته حقوق تحصیل کرد و بعد به دلیل اینکه به رشته ادبیات فارسی علاقه داشت در آن رشته ادامه تحصیل داد و بعدا جزء استاید بی‌نظیر در رشته ادبیات فارسی شد. کتاب‌هایی که ایشات تألیف کرد بیشتر در مورد رجال و شخصیت‌های بزرگ بود که نمونه بارز آن کتاب «رجال اصفهان» است. این استاد فقید، کتابی نیز در مورد نهج‌البلاغه تألیف کرد و در آن واژه‌های نهج‌البلاغه را به خوبی و زیبایی هرچه تمام، شرح دادند.

این استاد سابق دانشگاه اصفهان بیان کرد: استاد محمد باقر کتابی به لحاظ داشتن ایمان و تقوا؛ روحیه‌ای مهربان، دوستانه و خوب و بخشنده داشتند و برهمین اساس مورد توجه و احترام مردم بود. وی اظهار کرد: وی جزء خیرین نیز بود و برهمین اساس زمین‌های خود را برای ساختن مدرسه و خانه وقف کرد. حتی اگر در جلسه‌ای برای شخص نیازمندی پول جمع آوری می‌کردند، مرحوم کتابی جزء اولین کسانی بود که مبلغی را برای کمک پرداخت می‌کرد.

صلواتی افزود: مرحوم کتابی برای من دوست بی‌نظیری بود، مانند ایشان امروزه ما در اصفهان کم داریم و به اصطلاح می‌توان گفت استاد کتابی سلف صالح گذشتگان با ارزش این خطه هستند و مانند ایشان که واقعاً بتوانند در تفسیر نهج‌البلاغه تسلط کامل داشته باشند، نداریم.

سیدمحدباقر کتابی در سال ۱۳۰۲ شمسی در اصفهان چشم به جهان گشود. وی دارای دکترای الهیات و عرفان و فلسفه اسلامی دانشگاه تهران و تحصیلات حوزوی در سطح عالی بود. آقای محمد مهریار، میرزا ابوالفضل همائی،حاج رحیم ارباب، حاج میرزا علی آقا شیرزای، آیت الله حاج شیخ مهدی نجفی، آیت الله حسین خادمی و آیت الله طیّب از استادان دکتر کتابی بوده‌اند.

رجال اصفهان در علم و عرفان و ادب و هنر، مقدمه بر کتاب (وحدت وجود) تألیف مرحوم استاد فضل الله ضیاء نور، .... از تالیفات مرحوم کتابی است اشتغال در امور قضایی، استاد دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی، عضویت در انجمن آثار و مفاخر اصفهان از جمله مسئولیت های علمی و فرهنگی این استاد فقید بود.

این مفسر و استاد برجسته، صبح روز پنجشنبه ۲۳فرودرین‌ماه در سن ۹۵ سالگی به رحمت ایزدی پیوست.

پیام تسلیت درگذشت روانشاد استاد دکتر محمدباقر کتابی


« إِنَّا للّه وإِنّا إِلَیهِ رَاجِعُونَ »


درگذشت عالم عامل ، دانشمند فرهیخته ، مفسر قرآن و شارح نهج البلاغه 

بازمانده ی سلف صالح ، مرحوم مغفور 

استاد دکتر محمدباقرکتابی

برای جامعه فرهنگ و ادب اصفهان، فاجعه ایی جبران ناپذیر است .

خدایش غریق رحمت بی منتهای خود بفرماید .


از شمار دو چشم یک تن کم                وز شمار خرد هزاران بیش


این مصیبت را به خانواده ی محترم و به شایستگان علم و ادب و ایمان و تقوای اصفهان ، تسلیت می گوید .

فضل الله صلواتی 

23 فروردین ماه 1397



تصاویر تشییع مرحوم کتابی - 1

تصاویر تشییع مرحوم کتابی - 2

متن خبر و تصاویر آئین بزرگداشت  روانشاد کتابی در خبرگزاری صدا و سیما

صبح  پنجشنبه ۲۳ فروردین‌ماه، استاد محمدباقر کتابی، مفسر قرآن و نهج‌البلاغه و استاد ادبیات فارسی دانشگاه اصفهان به دلیل کهولت سن درگذشت. پیکر این استاد فرهیخته ساعت ۹ صبح فردا جمعه ۲۴ فروردین‌ماه از مقابل منزل ایشان تشییع و در قطعه۳۳ باغ رضوان اصفهان به خاک سپرده می‌شود. مراسم ترحیم و بزرگداشت این استاد فقید نیز روز شنبه ۲۵ فروردین‌ماه در مسجد سید اصفهان برگزار می‌شود.

دکتر کتابی در سال ۱۳۰۲ شمسی در اصفهان چشم به جهان گشود. وی دارای دکترای الهیات و عرفان و فلسفه اسلامی دانشگاه تهران و تحصیلات حوزوی در سطح عالی بود. آقای محمد مهریار، میرزا ابوالفضل همائی،حاج رحیم ارباب، حاج میرزا علی آقا شیرزای، آیت الله حاج شیخ مهدی نجفی، آیت الله حسین خادمی و آیت الله طیّب از استادان دکتر کتابی بوده‌اند.

رجال اصفهان در علم و عرفان و ادب و هنر، مقدمه بر کتاب (وحدت وجود) تألیف مرحوم استاد فضل الله ضیاء نور، .... از تالیفات مرحوم کتابی است اشتغال در امور قضایی، استاد دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی، عضویت در انجمن آثار و مفاخر اصفهان از جمله مسئولیت های علمی و فرهنگی این استاد فقید بود.

روحش شاد

بزرگداشت استاد کتابی برگزار شد

مراسم تشییع پیکر دکتر محمدباقر کتابی

بزرگداشت محمدباقر کتابی مفسر قرآن، شارح نهج البلاغه و استاد دانشگاه  در مسجد سید اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، در این مراسم فضل الله صلواتی، فعال فرهنگی و  سیاسی اظهار کرد: معلم های بسیاری درزمینه نهج البلاغه و تفسیر وجود دارند. با این وجود، کسانی که روحیه این درس‌ها را در خود پرورش می‌دهند، کم هستند.

همچنین احمد کتابی، فرزند بدرالدین کتابی در این مراسم گفت: فرهنگیان اصفهان، استاد کتابی را به چشم پدر می‌نگریستند و او را به عنوان خدوم‌ترین فرد فرهنگی می‌شناختند. 

وی افزود: سال‌ها پیش مرحوم ذوالنور، شاگرد استاد محمدباقر کتابی در مقدمه کتاب دوجلدی شرح حافظ، از این استاد به عنوان بهترین معلم دنیا نام برده بود.

وی ادامه داد: استاد کتابی، کسی بود که دانشجویان کلاس‌های دیگر به صورت مستمر در کلاس‌های او شرکت می‌کردند تا جایی که کلاسی را با ظرفیت ۳۰۰ نفر برای آنها در نظر می‌گرفتند.  

گفتنی است بسیاری از مقامات شهری اصفهان در این مراسم حضور یافتند.


تصاویر از مرحوم استاد محمدباقر کتابی در جمع دوستان



هشدارهای یک انقلابی ۵۷

خدایا مدد

« بی سیاستی ها »

✍️ یاداشتی از دکتر فضل الله صلواتی / ایران تایمز
    
   با اینکه فقر و گرانی و تورم در جامعه ایران بیداد می¬کند، کارگران و برخی بازنشستگان از اندک بودن و نگرفتن حقوق چند ماهه، به ستوه آمده¬اند، خیل بیکاران همه جا را پر کرده، به خاطر عدم مدیریت در توزیع آب و ناتوانی برخی مدیران در ادارۀ کارها و واحدهای مربوطه، سیل روستائیان را به شهرها می¬کشانند، عده¬ای نیز برای سنگ¬اندازی جلوی تلاشهای دولت، کشور را فلج می¬کنند و با سیاه نمایی و ایجاد ناامیدی،  جامعه را به افلاس می¬کشانند.
بیهوده و بی¬سبب به جان دراویش می¬افتند، تعدادی بسیار را دستگیر می¬کنند، آشوب می¬آفرینند، رهبر روحانیِ بعضی افراد را دستگیر می¬کنند تا در گوشه و کنار علیه نظام شعار داده شود، مشکل مردمی را که سهمیه آب و حق آب خود را درخواست می¬کنند با چوب و چماق به جان آنها می¬افتند، با بازنشستگان برخی صنایع که حقوق خود را دریافت نکرده اند برخورد می-کنند، به متضررین موسسات مالی و اعتباری بی¬توجهی می شود، برای بستگان کارکنان برخی رسانه¬های خارجی مزاحمت ایجاد می¬شود، در صورتی که برخی، مخالف همکاری کسانشان در آن رسانه¬ها هستند، به عده¬ای دختر جوان که تحت تأثیر بعضی شبکه های ماهواره¬ها و کانال های شبکه مجازی، روسری می¬اندازند و شعار حجاب اجباری سر می¬دهند، تهمت¬های زشت می¬زنند و زندان¬های سنگین می¬دهند، آیا با این عمل همه چیز اصلاح می¬شود؟ آنها که چند ماه است حقوقی دریافت نکرده¬اند، چه باید بکنند؟ هزینه¬های شب عید را چگونه باید بپردازند؟
تدریس استاد مبرز آقای دکتر صادق زیبا کلام را از دانشگاه آزاد حذف می¬کنند، مثل آنکه تعمد دارند تمام شایستگان و یاران مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی را حذف کنند، آیت الله هاشمی که این همه به این کشور خدمت کرد و گامهای مثبت سازندگی برداشت و جزو نخبه¬های انقلاب و یاران امام بود باید نامش نباشد، دکتر امیری رئیس پیشین دانشگاه آزاد اصفهان را نیز پس از یکسال، از مدیریت برداشتند، و کلاسهایش را تعطیل کردند، در صورتی که امتحان خود را به خوبی داده بود، تنها جرمش آن بود که برای مرحوم هاشمی مجلس یادبوی ترتیب داده بود! مرا نیز که چند ساعتی در دورۀ دکترا تدریس داشتم چون فقط علاقمند به مرحوم هاشمی بودم و در مراسم ترحیمش صحبت کرده بودم حذف کردند، و اینها بعد از چهل سال که از انقلاب می¬گذرد چه خطاهای فاحشی است که انجام می¬شود و چه ضربه¬هائی است که به بدنه انقلاب می¬زنند، آن هم به نام انقلاب و نظام و اندیشه¬های دانشگاهی! این عناصر تعمد دارند که مردم را از انقلاب برگردانند و به آشوبها دامن بزنند و عامل اصلی آشوب ها و انحرافها اینان هستند.
از آن طرف که معاندانی چون آمریکا و عربستان و اسرائیل چنگ و دندان نشان می¬دهند و قصد دارند که ایران را به سختی بکشانند، آیا نمی¬شود مخالفان معاند از این همه کارشکنی و چوب لای چرخ دولت گذاشتن دست بردارند؟ مثل آنکه کسی در این کشور حاکمیتی ندارد، هر کس ساز خود را می¬نوازد، فقط کشور محل تاخت و تاز یک عده بی¬اطلاع و ناسازگار قرار گرفته و معلوم نیست با بی¬کفایتی و بی¬سیاستی می خواهند کشور بزرگ ایران را به کجا بشکانند؟ آینده¬ای مبهم و ناامید کننده برای مردم ترسیم کنند!؟
«خدایا زین معما پرده بردار»
@iran_times
t.me/photo_times/1011