زندگی نامه، مصاحبه ها، مقالات، دکتر فضل الله صلواتی

تصاویر، دست نوشته ها، زندگی نامه، مصاحبه ها، مقالات و...

زندگی نامه، مصاحبه ها، مقالات، دکتر فضل الله صلواتی

تصاویر، دست نوشته ها، زندگی نامه، مصاحبه ها، مقالات و...

دیدار با معاون اول رئیس جمهور در خصوص مسائل اصفهان



جلسه با دکتر جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری، پیرامون مسائل و مشکلات کلان شهر اصفهان

این دیدار با حضور دکتر فضل الله صلواتی و تنی چند از فعالان سیاسی و پیشکسوتان،  دکتر کامران و دکترعابدی نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی،  علیرضا نصر ریاست شورای اسلامی شهر اصفهان، دکتر معین عضو شورای اسلامی شهر، دکتر نوروزی شهردار اصفهان،‌ سید محمود حسینی برگزار شد.

واکنش اکرمی یکی از نماینده مجلس اول و وزیر سابق آموزش و پرورش به سخنان روحانی در خصوص مجلس اول

واکنش نماینده مجلس اول به سخنان روحانی

واکنش نماینده مجلس اول به سخنان روحانی

اظهارات رئیس‌جمهور در جلسه هیئت دولت مبنی بر اینکه بهترین مجلس در طول تاریخ انقلاب اسلامی مجلس اول بود و بهترین انتخابات نیز ثمره آن،‌ واکنش‌های متعددی را به همراه داشت. در ادامه نظرات کاظم اکرمی - از نمایندگان دور اول مجلس شورای اسلامی - را بخوانید.

دکتر کاظم اکرمی یادآور شد:

برای نمونه آقای دکتر صلواتی نماینده محترم اصفهان برای اینکه دوران نمایندگی را به اتمام برساند حتی مجبور شد از خودش برای خدمت به مردم هزینه کند آنهم نه به منظور ورود به مجلس بلکه در طول دوره نمایندگی. زیرا برای ورود به مجلس اصلا نیازی به پول خرج کردن نبود.دکتر کاظم اکرمی یادآور شد: برای نمونه آقای دکتر صلواتی نماینده محترم اصفهان برای اینکه دوران نمایندگی را به اتمام برساند حتی مجبور شد از خودش برای خدمت به مردم هزینه کند آنهم نه به منظور ورود به مجلس بلکه در طول دوره نمایندگی. زیرا برای ورود به مجلس اصلا نیازی به پول خرج کردن نبود.

لینک خبر ایران ONLINE

لینک خبر خبرگزرای جماران

     روز چهارشنبه رئیس جمهور روحانی در جلسه هیأت دولت  با اشاره به اینکه بهترین مجلس در طول تاریخ انقلاب اسلامی مجلس اول بود، اظهار داشت: در آن مجلس، نظارت به این شکل وجود نداشت و حتی شورای نگهبان و این همه دفاتر نظارتی وجود نداشت و همه از جناح‌های مختلف آمدند و ثبت نام کردند؛ حتی منافقین هم در آن انتخابات ثبت نام کردند. همچنین گروه‌هایی مانند دفتر هماهنگی، نهضت آزادی و جبهه ملی نیز ثبت نام کردند و بهترین انتخابات و بهترین مجلس ثمره آن بود.

رئیس جمهور اظهار داشت: نباید اینقدر سختگیری کرده و فشار بیاوریم و فکر کنیم هر چه این فیلتر را تنگ‌تر کنیم، نتیجه مثبت‌تری خواهد داشت.

دکتر روحانی افزود: مردم خودشان خوب می‌فهمند و بهترین ها را  انتخاب می‌کنند. بویژه در انتخابات مجلس شورای اسلامی که عمدتاً محلی بوده و مردم کاندیداها را بهتر می‌شناسند و انتخاب می‌کنند.

رئیس جمهور اظهار امیدواری کرد در انتخابات آینده همه به نشاط سیاسی رسیده و با برگزاری انتخابات خوب بار دیگر آمریکا و دشمنان ملت ایران شکست حتمی بدهیم.

در همین زمینه یکی از نمایندگان دور اول مجلس شورای اسلامی گفت: آقای روحانی که خود در مجلس اول حضور داشته، حرف درستی زده است. مجلس اول دربرگیرنده بسیاری از مبارزین قبل انقلاب و انسان های مخلصی بود که دنبال خدمت به مردم بودند نه چیز دیگر.

دکتر کاظم اکرمی یادآور شد: برای نمونه آقای دکتر صلواتی نماینده محترم اصفهان برای اینکه دوران نمایندگی را به اتمام برساند حتی مجبور شد از خودش برای خدمت به مردم هزینه کند آنهم نه به منظور ورود به مجلس بلکه در طول دوره نمایندگی. زیرا برای ورود به مجلس اصلا نیازی به پول خرج کردن نبود.

وی در ادامه گفت: در مثالی دیگر خانم گوهرالشریعه دستغیب و تعدادی دیگر از نماینده ها اصلا حقوقی از مجلس دریافت نمی کردند. از این رو, شورای نگهبان که آن زمان هم حضور داشت می بایست ویژگی های آن مجلس و نمایندگانش را احصاء می کرد و باعث می شد تا مجالس بعدی بهتر از آن دوره مجلس شوند.

اکرمی ادامه داد: متاسفانه این نگاه در نظر اعضای محترم شورای نگهبان نبود که تلاش شود هر مجلسی بهتر از مجلس قبل باشد و شوربختانه ما مبتلا به مجالسی شدیم که بیشتر افرادی که وارد آن می شدند در حد نمایندگی مجلس نبودند و افرادی هم آمدند که با زد و بندها به دنبال منافع خود بودند.

عضو شورای بازنگری قانون اساسی گفت: اگر بخواهند که حضور در مجلس آینده با مشارکت هر چه بیشتر مردم همراه باشد، با توجه به صحبت های آقای رئیس جمهور، باید نظارت را به اندازه ای اعمال کنند که در دوره اول مجلس شورای اسلامی وجود داشت؛ یعنی یک نظارت حداقلی.

وگرنه این نظارت استصوابی که به واسطه اش هر کس را که صلاح می بییند آورده و هرکس که صلاح نیست کنار می زنند، باعث می شود تا مردم علاقه کمتری برای حضور و مشارکت در انتخابات داشته باشند.

وی گفت: اگر شورای نگهبان به این نتیجه برسد که برای نشان دادن اقتدار و علاقه مردم ایران به انقلاب اسلامی باید فضا را برای ورود انسان های صالح و شایسته باز کند، بسیار پسندیده است. مشکل اینجاست که شاخصه ای برای ارائه به مردم جهت انتخاب افراد وجود ندارد. مجلس باید از افراد معتقد، متخصص و کارشناس تشکیل شود؛ کسانی که سابقه پاکدامنی دارند و برای نماینده شدن هزینه ای نمی پردازند.

این کافی نیست که بگویند چون کسی از نظر دستگاه امنیتی و قضایی کشور مشکلی ندارد می تواند وارد مجلس شود. بلکه این جزو حداقل هاست. باید گفت بسیاری افراد از این نظر مشکلی ندارند اما پس صلاحیت علمی، تخصصی و تقوایی چه می شود؟

اکرمی ادامه داد: بی تردید مردم اگر احساس کنند مجلسی قرار است تشکیل شود که صدا و سخن آنها را به گوش مسئولین می رساند و به دنبال منافع خودش نیست، مشارکتی بالا به عمل می آورند. البته نمایندگانی هم در این مجلس نظیر آقایان مطهری، صادقی، حیدری و... بودند که صدای مردم را رساندند و نمایندگان واقعی مردم بودند.

وی بیان کرد: بنابراین تخصص، کارشناسی، دیانت، تقوا و همچنین صداقت و درستی از شاخصه هایی هستند که اگر وجود داشته باشد، مردم در انتخابات حضوری پرشور به هم می رسانند.

وگرنه اگر مانند دوره های اخیر به فرد بگویند که چون از لحاظ امنیتی و قضایی مشکلی نداری کاندیدا شو، ممکن است کسانی به مجلس راه پیدا کنند که نه شایستگی نمایندگی را دارند نه می توانند برای مردم کاری انجام دهند.

اکرمی با اشاره به این گفته رئیس جمهور که گروه‌هایی مانند دفتر هماهنگی مردم و رئیس جمهور، نهضت آزادی و جبهه ملی نیز ثبت نام کردند و بهترین انتخابات و بهترین مجلس ثمره آن بود، اظهار داشت: این حرفی بسیار درست است که بسیاری گروه ها نظیر نهضت آزادی ایران و بعضی گروه های دیگری که پیش از  انقلاب حضور داشتند با اینکه ممکن است با برخی نظرات آنها موافق نباشیم، در مجلس اول حضور داشتند و عملکرد خوبی هم داشتند.

بسیاری از اعضای این گروه ها انسان های سالم و خوبی بوده و هستند. بنابراین اگر فضا را باز کنیم که صاحبان همه نگرش ها بتوانند وارد مجلس شوند، بی تردید آمار مشارکت بسیار بالا خواهد رفت.

وی افزود: فضا نباید محدود به حضور عده ای گردد که «انقلابی» خوانده می شوند یا اینکه تنها جمع اندکی آنها را انقلابی می شناسند.

کاظم اکرمی درباره این بخش از سخنان رئیس جمهور که گفته «نباید اینقدر سختگیری کرده و فشار آوریم و فکر کنیم هر چه این فیلتر را تنگ‌تر کنیم، نتیجه مثبت‌تری خواهد داشت» گفت: فیلترهایی که در چند دوره اخیر وجود داشته بسیار محدود کننده است.

می دانم بعضی از نمایندگان محترم مجلس خبرگان اول قانون اساسی که امروز دیگر نیستند و به عالم بقا پیوسته اند؛ مانند مرحوم رشیدیان یکی از نمایندگان محترم مردم خوزستان بعدها در دوره ای با رد صلاحیت مواجه شدند. او با اینکه انسان بسیار متدین و خوبی بود، تنها گناهش این بود که از شرایط موجود انتقاد می کرد و به همین خاطر رد صلاحیت شد.

وی بیان کرد: اگر این طور باشد که هرکس که منتقد است رد صلاحیت شود مردم نیز مشارکت کمتری خواهند کرد ولی اگر از افرادی که نقد درست و عالمانه و به نفع جمهوری اسلامی می کنند استقبال کنند شرکت مردم نیز بیشتر خواهد شد.

اکرمی در پایان گفت: باید همه کسانی که دست اندر کار انتخابات هستند تلاش کنند تا مردم احساس کنند می توانند افرادی را که دارای شایستگی ها و ویژگی های لازم هستند وارد مجلس کرده و با میل و رغبت در انتخابات شرکت کنند. بنابراین باید شرایط را برای شرکت هرچه تمام تر مردم در انتخابات مهیا کرد تا انقلاب در برابر دشمنان قسم خورده ما بیمه شود./ جماران

1398/7/19

جوسازی علیه رقبا، دور از اندیشه های اسلامی است

یک فعال سیاسی اصلاح طلب:

      جوسازی علیه رقبا دور از اندیشه‌های اسلامی است

فضل الله صلواتی

لینک خبر در خبرگزاری ایسنا

      نخستین فرماندار اصفهان پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: جوسازی علیه رقبا به منظور تخریب و رأی نیاوردن طرف مقابل، کاری ناپسند، خلاف شرع و دور از اندیشه‌های اسلامی است.

فضل‌الله صلواتی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص لزوم رعایت ادب و اخلاق از سوی سیاسیون در فضای سیاست کشور و تأثیر این رفتار در جامعه با توجه به نزدیکی انتخابات، اظهار کرد: گاهی منافع ایجاب می‌کند که انسان‌ها اخلاق و ایمان خود را از دست بدهند و اقدام به حذف هر چیزی که سبب نقد آنان و موجب رأی نیاوردن آنان شوند کنند، در صورتی که در اسلام داریم هر کسی باید وظیفه خودش را انجام دهد، خواه پیروز شود یا نشود.

وی افزود: برای مثال در یک مسابقه کشتی، دو کشتی‌گیر وقتی رقابت به پایان می‌رسد فرد شکست خورده و پیروز با یکدیگر دست می‌دهند و حتی گاهی روی یکدیگر را نیز می‌بوسند. این اخلاق اسلامی است که تأکید می‌کند همه باید با هم برادر باشند. کسی نباید برای باخت در سیاست یا هر عرصه دیگری اخلاق را زیر پا بگذارد و دیگران را رنج دهد. این حرکات غیر اسلامی است و اگر کسی شخصی را برای عقیده و مخالفت با خودش، حذف کرد یا به زندان انداخت کار خلاف شرع کرده است.

این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: اگر ما با مخالفمان یا رقیبان برخورد نامناسب داشته باشیم بدون شک از تمام کشورها عقب افتاده‌تر هستیم.

صلواتی با بیان اینکه امروز بسیاری از سیاسیون اخلاق و ادب را در مواجهه با یکدیگر رعایت نمی‌کنند، تصریح کرد: این یک نقطه ضعف است که چنین افرادی آن را دارند. آشکار کردن نقاط ضعف مؤمنین و مردم شایسته نیست. اول باید نظر به خودمان بکنیم و ببینیم چقدر خطا کاریم و بعد به عیب جویی دیگران بپردازیم. جوسازی علیه رقبا به منظور تخریب و رأی نیاوردن طرف مقابل، کاری ناپسند و دور از اندیشه‌های اسلامی است.

نخستین فرماندار اصفهان پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: اوایل انقلاب همه چیز متعادل بود و کسی به کسی اهانت نمی‌کرد و کسی باعث رنجش خاطر کسی نمی‌شد. امروز در برخی مناظره‌ها افراد یکدیگر را تخریب و بی‌آبرو می‌کنند. البته دادگاه باید این کار را بکند و این کار نظارت استصوابی نیست. اینکه هر کسی بیاید به کسی تهمت بزند سنگ روی سنگ بند نمی‌شود. در زمان دکتر مصدق اگر می‌خواستند کسی را خراب کنند به او اَنگ توده‌ای بودن می‌زدند.

وی خاطرنشان کرد: این اعمال در جمهوری اسلامی پس از 40 سال نباید رخ دهد. گرچه مربیان لایقی نداشتیم چرا که نتوانستند مردم را در جهت صلاح و اصلاح قرار دهند.

یکشنبه / ۷ مهر ۱۳۹۸ / ۱۱:۴۷ - کد خبر: 98070704995 -     منبع :  نمایندگی دانشگاه اصفهان