زندگی نامه، مصاحبه ها، مقالات، دکتر فضل الله صلواتی

تصاویر، دست نوشته ها، زندگی نامه، مصاحبه ها، مقالات و...

زندگی نامه، مصاحبه ها، مقالات، دکتر فضل الله صلواتی

تصاویر، دست نوشته ها، زندگی نامه، مصاحبه ها، مقالات و...

روند شکل گیلی تحول خواهی در بیان


چهره‌های شاخص اصلاح طلب و اصولگرای اصفهان، از روند شکل‌گیری تحول‌خواهی می‌گویند

محمد حسین اعتزازیان

 پدران معمولا تمایلی به برملاشدن اختلافات درونی ندارند، پسران اما جسورانه جار می زنند و پدران را به مبارزه می طلبند. نسبت جریان های اصلی سیاسی با تحول‌خواهان هم خارج از این ماجرا نیست. در انتخابات شورای شهر 96 در اصفهان، تحول‌خواهان جریان اصلاحات به اسم «مجموعه تحول‌خواهان اصلاح طلب» و تحول‌خواهان جریان اصولگرا با عنوان «تشکل نجبا»، لیست‌های انتخاباتی جداگانه ای شکل دادند که چندان به روند شیخوخیت در این جناح ها اعتقاد نداشتند و هر دو با شکست مواجه شدند. هفته گذشته در مصاحبه با نمایندگان جریانات تحول‌خواه اصولگرا و اصلاح طلب اصفهان، به روند تحول خواهی در انتخابات شورای شهر 96 و ریشه های آن پرداختیم. این بار اما پای روایت دو تن از چهره های اصلی و موثر این دو جریان ،فضل الله صلواتی و عباس حاج رسولی ها نشسته و از آنان در خصوص گذشته، حال و آینده تحول خواهان پرسیدیم.

 

حاج رسولی‌ها، رئیس اسبق شورای شهر اصفهان معتقد است ریشه شکل گیری تحول‌خواهان اصولگرا به بیش از دو سال قبل از انتخابات 96 می رسد. وی به تلاش جریانی در شورای سابق شهر جهت استیضاح مرتضی سقاییان نژاد اشاره می کند و می گوید: « اگر آن ماجرا رخ نمی‌داد و این جریان از جریان اصلی اصولگرا منشعب نمی شد، دوباره اصولگرایان اکثریت شورای شهر را در دست می گرفتند. ولی متاسفانه اختلافات را ایجاد کردند ، شهردار را تغییر دادند و نتیجه‌اش همین شد که دیدیم.» 

 

     اختلاف تحول خواهان  با ما سیاسی بود نه فکری
حاج رسولی ها با تاکید بر اختلافات اصولگرایان در شورای سابق شهر بر سیاسی بودن و فکری نبودن این اختلافات تاکید می کند و می‌گوید:« بالاخره تقسیم‌بندی اصلاح‌طلب و اصولگرا وجود دارد و باید آن را بپذیریم. در جامعه نمی‌تواند هرج و مرج باشد و هر جریانی باید یک منش سیاسی داشته باشد.» وی در ادامه به اتحاد بخشی از جریان تحول خواه اصولگرا با بعضی از اصلاح طلبان در شورای قبل اشاره کرده و آن را یک شیوه سیاسی دانست.رئیس اسبق شورای شهر اصفهان، ضمن رد «جوان‌گرایی» به عنوان نقطه تمایز تحول خواهان اصولگرا می افزاید:«اینکه ما(جبهه متحد اصولگرایان) اعتقاد به جوان‌گرایی نداشتیم حرف کاملا غلطی بود، در لیستی که ما ارائه کردیم، جوانان حضور داشتند و به جز چند نفر ( که سابقه حضور در شورای قبلی را داشتند) اکثریت لیست ما جوان بودند.»وی با تاکید بر این نکته که تمایلی به صحبت درباره انتخابات 96 ندارد، نقطه ضعف جریان سیاسی متبوع خود را «حضور کمرنگ  در رسانه‌ها» ارزیابی می کند.

 

     مردم، تحول خواهان اصلاح طلب را نمی شناختند
صلواتی ، عضو شورای اصلاحات اصفهان که یکی از بزرگان اصلاح طلب در اصفهان محسوب‌ می‌شود، اعتقاد دارد تحول‌خواهان اصلاح طلب «جوانان فعال و کارآمدی بودند که در تمامی مراحل انتخابات به بازی گرفته نشدند». وی به تلاش خود و بعضی از چهره های شاخص اصلاح‌طلب اصفهان برای رسیدن به لیست مشترک اشاره کرده و می‌گوید:« ما به آنها گفتیم بیایید یک لیست مشترک داشته باشیم و شما افرادی را معرفی کنید. آنها اعتقاد داشتند چون جوان و فعال هستند و برای تبلیغات انتخابات هزینه هم می‌کنند حتما برنده می شوند، ولی واقعیت این است که مردم شهر باید آنها را می شناختند، در حالی که چنین شناختی وجود نداشت. حتی نامزدهای لیست اصلی اصلاح طلبان هم به جز چند نفر برای مردم چندان شناخته شده نبودند، ولی مردم حامیانشان را می‌شناختند و به این لیست رأی دادند. اما تحول‌خواهان، حامی شناخته شده‌ای هم نداشتند و با تصویر رئیس دولت اصلاحات یا عنوان "اصلاحات" نیز نتوانستند موفق شوند.» وی با تاکید بر اینکه ریشه جدایی تحول خواهان از جریان اصلی اصلاحات، اختلاف سلیقه بود، می افزاید:«در شورای اصلاحات درباره برخورد با تحول خواه‌ها اختلاف نظر وجود داشت و این اختلاف نظر طبیعی است. من فکر می کنم با شکستی که تحول‌خواه‌ها در این انتخابات تجربه کردند، اختلاف ها ترمیم شود. امید من این است که در انتخابات بعدی همبستگی ایجاد شود، به شرط اینکه آنها هم بخواهند، چون شنیدم به آنها گفته شده بود که چند نفر را برای حضور در لیست معرفی کنید و آنها از موضع قدرت برخورد کرده بودند و گفته بودند نیمی از لیست باید در اختیار ما باشد.»

 

  شورای اصلاحات به جوان‌گرایی معتقد بود
صلواتی در پاسخ به این سوال که جوان‌گرایی را تا چه اندازه نقطه تمایز جریان اصلی اصلاحات و تحول‌خواهان می داند، می‌گوید:«جوان‌گرایی یک مسئله فکری نیست که به عنوان نقطه تمایز مطرح شود بلکه یک برنامه ریزی و یک تصمیم است. لیست اصلی اصلاحات هم معتقد به جوان‌گرایی بود و اکثریت شورای فعلی شهر را جوان ها تشکیل می دهند. البته در مدیریت های شهری به تجربه احتیاج است و حتی در منصوبان شهردار فعلی نیز می بینیم جوان‌ترها موفقیتی را که افراد مسن داشتند، ندارند. به نظرم جوان ها باید ابتدا در معاونت‌ها قرار بگیرند و پس از آن به سراغ پست های اصلی بروند. البته مشاورها می توانند مسن باشند چون مشاور راهنمایی و ارائه تجربیات می‌کند.»  وی با تاکید بر اینکه اکنون نیز در شهرداری از نیروهای بازنشسته استفاده نشده و بدنه جوان حضور دارند، می افزاید :« آقای شهردار هم بازنشسته نیست و از نیروهای توانمندی است که پیش از این در دانشگاه و فرمانداری حضور داشته است. فکر نمی کنم در زمینه جوان‌گرایی اگر تحول خواهان هم رأی می آوردند می توانستند کاری غیر از این انجام دهند.البته بنده اعتقاد دارم باید از وجود و مدیریت جوانان تحول‌خواه استفاده کرد.»

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.